Verksamheter

En väg in

Den 1 januari 2018 lanserades En väg in till förbundets tidigare insatser Balder och Individsamverkansteamet (IST). Numer erbjuder förbundet Balder-metodiken och IST-metodiken. Detta innebär att de som initierar en kontakt med förbundet endast behöver identifiera att det är behov av samordnad rehabilitering mellan myndigheterna som behövs för den enskilde. Syftet med En väg in är att tillgängliggöra metoderna för fler människor.

En väg in processen

Balder-metodiken är ett fördjupat stöd genom enskild coachning och genom IST-metodiken tillgången till ett myndighetsgemensamt team. Vilken av metoderna som individen sedan får ta del av avgörs utifrån den enskildes behov och inte som tidigare utifrån ålder.

Samtliga fem kommuner inom förbundets upptagningsområde omfattas av En väg in.

Aktiv

Aktiv är till för dig i åldern 16-64 år som vill öka arbetsförmågan eller undvika sjukskrivning med hjälp av fysisk aktivitet på gym. Två tillfällen i veckan, under sex veckor, tränar du kostnadsfritt på gym tillsammans med en fysioterapeut.

Nedan finns aktuell information om var Aktiv finns i våra kommuner, på vilka tider du kan träna samt vem du kontaktar (ring eller maila) vid intresse, ingen remiss behövs:

Mölndal Nordic Wellness, Mölndal Galleria, måndagar och torsdagar mellan kl.9-10. Anmälan sker genom att kontakta fysioterapeut Elisabeth Petersson, 031-315 23 75elisabeth.peterson@molndal.se

Partille Friskis & Svettis, Björndammen, tisdagar och torsdagar mellan kl.11-12. Anmälan sker genom att kontakta fysioterapeut Lena Helfer, 031-792 96 74, lena.helfer@partille.se.

Härryda Friskis & Svettis, Mölnlycke Fabriker måndagar kl. 14-16 tillsammans med fysioterapeut och torsdagar kl. 9.30 Jympa Soft. Anmälan sker genom att kontakta fysioterapeut Karolina Olausson på telefonnummer 0706-53 67 06, karolina.olausson@vgregion.se

Lerum Vattenpalatset, Actic Gym tisdagar och torsdagar mellan kl.10-12. Anmälan sker genom att kontakta fysioterapeut Håkan Peterson, 010-435 90 10.

Alingsås Nordic Wellness Lärkvägen tisdagar mellan kl. 14-16. Anmälan sker genom att kontakta fysioterapeut Helena via narhalsan.aktivalingsas@vgregion.se.

Naturbaserad rehabilitering

Vi erbjuder personer med stressrelaterad ohälsa en plats för återhämtning. Delta i en gruppverksamhet utan krav på prestation i en naturnära och grön miljö i Rävlanda Trädgårdar. Promenader, enklare trädgårdsarbete, hantverk samt avslappning varvas med reflekterande samtal utifrån deltagarnas intressen och behov.

Rehabiliteringen pågår i 12 veckor i en grupp på max 8 personer. Gruppen träffas 3 dagar i veckan, tisdag, onsdag och fredag mellan kl. 9-12.

Om du bor eller arbetar i någon av kommunerna Mölndal, Partille, Härryda, Lerum, Alingsås, lider av stressrelaterad ohälsa och varit sjukskriven under en längre period är du välkommen med en intresseanmälan om att få komma till oss.

Remiss

Broschyr

Hälsoteket Eken

I samarbete med Alingsås kommun och arbetsförmedlingen Alingsås bedriver vi
projektet Hälsoteket Eken Alingsås. Projektet vänder sig till individer med
utländsk härkomst som har behov av att förbättra sin hälsa samt vill lära sig
mer om vilka rättigheter och skyldigheter en har i Sverige.

Broschyr

Remiss

Kontakt

En väg in
Samverkanskonsult
Ante Jovic
ante.jovic@forsakringskassan.se
010-119 62 72

Aktiv
Verksamhetsansvarig
Monia N Sarenstrand
monia.nilsson.sarenstrand@forsakringskassan.se
010-119 56 28

Naturbaserad rehabilitering
Biträdande förbundschef
Annika R Hagberg
010-119 91 07
annika.ruys-hagberg@forsakringskassan.se

Hälsoteket Eken
Samordnare
Monia N Sarenstrand
monia.nilsson.sarenstrand@forsakringskassan.se
010-1195628


Senast uppdaterad: 2019-01-09 10:14